El-Andersson / Solceller / Två av Hallands ”elgiganter” gör gemensam sak
Två av Hallands ”elgiganter” gör gemensam sak

El-Andersson i Vessigebro är en halländsk klenod. Företaget startades av Herbert Andersson 1939 och drivs nu i tredje generationen av Anders Andersson. Verksamheten har bred kompetens och erbjuder allt från ”vanliga” elinstallationer till komplexa industriinstallationer. Särskilt kända är man för sin spetskompetens inom installationer, styrskåp och programmering för maskiner samt VA- och processindustri. Med förvärvet av Ljungby El inleds en offensiv satsning på grön teknik.
–Det här är ett område som verkligen har exploderat. Vinterns höga elpriser har ytterligare ökat intresset för solceller både bland företag och privatpersoner. Samtidigt står samhället inför en kraftigt utbyggd elbilsflotta med ett stort behov av laddstolpar och en välplanerad laddinfrastruktur. Vi har erfarenhet av området sedan tidigare, men hade behovet att utöka både kompetens och kapacitet. Därför är vi jätteglada över att ha Ljungby El i Falkenberg och Kalle Jönsson med ombord, säger Anders Andersson.

Kalle Jönsson, av många känd som El-Kalle, har 25 år i branschen och har specialiserat sig på solceller och grön teknik i Halland. Bland kunderna finns många företag och lantbruk, men också privatpersoner.
–Jag började jobba med solceller redan 2013 och har gjort allt: från små till stora anläggningar. Personligen känner jag att det är en stor fördel att ha den erfarenheten, att jag har arbetat praktiskt med tekniken under så lång tid. Jag vet hur det jag säljer och projekterar ska installeras och hur det fungerar i praktiken. Här är det ansvar hela vägen, säger Kalle som går in i sin nya roll den 1 mars och ser fram emot att få leda El-Anderssons nya division inom grön teknik.
–Samtidigt som vi är en regional aktör med god lokalkännedom så har vi styrkan att erbjuda trygghet och långsiktighet till kunderna. Om du installerar en solcellsanläggning som ska hålla i 20 år så finns vi kvar för att serva den. Det är en trygghet för kunden.

Tryggheten ser Anders Andersson som ett huvudargument för kunderna att välja en lokal leverantör av grön teknik.
–Det finns många nya aktörer i branschen just nu. Med oss kan du vara trygg med att du inte får en fuskinstallation utan en bra anläggning som håller över tid och levererar som det var tänkt, säger Anders Andersson som räknar med att förvärvet av Ljungby El i Falkenberg ska ge nya jobbtillfällen.
–Företaget växer. I dag är vi 40 medarbetare och räknar med att nyanställa.

sbcert
El-rätt
medlemslogga
Kreera web&design Logo