Om oss

VÅR STYRKA

El-Andersson är ett företag med bred kompetens.

Våra anställda har olika specialområden och vi klarar därför många olika typer av uppdrag – allt från enklare elinstallationer till avancerade specialuppdrag.

Vår bredd och att vi ligger långt fram med teknik, är vår största styrka. Vi hjälper exempelvis ofta kunder med unika lösningar.

- Elinstallationer
- Styrsystem för maskiner och processindustri
- Specialistkunskaper
- ISO-certifierade
 

VAD VI KAN GÖRA FÖR DIG:

Vi utför allt från att montera belysning till kvalificerad installation.

El-Andersson finns i Vessigebro – i Hallands vackra inland, cirka en mil från Falkenberg – och bara ett stenkast från Ätran.

Vi kan hjälpa dig med det mesta: allt från vägguttag till komplexa industriinstallationer.

Vi inriktar oss främst mot kvalificerad installation inom lantbruk och industri. Exempelvis elinstallationer och styrsystem för maskiner och processindustri.

För oss är det viktigt att hänga med i den senaste teknikutvecklingen och vi har specialistkunskaper som du kanske inte hittar överallt. Vi löser ofta unika problem och har då nytta av vår långa erfarenhet och breda kunskap.

Företaget grundades 1939 av Herbert Andersson. Sönerna Bruno och Björn Andersson tog sedan över verksamheten 1969 och företaget bytte då namn till El-Andersson i Vessigebro AB. Sedan 2004 är Anders Andersson – tredje generationen – ägare.

Sedan 2015 ingår Ullareds El i koncernen med installationsverksamhet.

 

AFFÄRSIDÉ

Att ge service inom våra arbetsområden och tillhandahålla utrustning, produkter och material.

Utföra installationer för energieffektiva system och kundanpassade lösningar i el-, tele-, industri-, och automationsinstallationer.

POLICY

I allt vi gör vill vi överträffa kunders förväntningar och erbjuda ett mervärde. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att leverera detta.

Därför pågår ett ständigt ett förbättringsarbete på El-Andersson som ska utveckla vår verksamhet för att erbjuda säkra och hållbara lösningar för såväl våra medarbetare och kunder som miljön. Vi förbinder oss också att följa lagar och krav. Som ett led i detta arbete har vi definierat en företagspolicy.

Genom kontinuerlig kompetensutveckling inom arbetsmiljö, kvalitet, elsäkerhet, miljö samt andra för verksamheten relevanta områden kan våra medarbetare förverkliga vår företagspolicy.


MILJÖPOLICY

Miljö är viktigt för El-Andersson! Både arbetsmiljö men också yttre miljö och en hållbar utveckling är av största vikt. Vi erbjuder miljövänliga och energieffektiva installationer vilket ibland kan bli något dyrare i inköp med på lång sikt minskar de energiåtgången som gör att det i slutändan gör det värt investeringen.

Vi är också noga med sortering av avfall och har flera olika fraktioner för återvinning samt ett miljöhus där vi förvarar farligt avfall och som hämtas av godkänt fraktbolag.